top of page

Hvad er Self-Inquiry?

Self-Inquiry er et psykoterapeutisk redskab udviklet af Dr. Gabor Maté, der har som formål at undersøge rod-årsagen til de symptomer og problem-stillinger, der fylder i vores liv.

 

En session varer 60 - 75 min og veksler imellem samtale, psykoeducation og mere ordløse stunder, hvor vi giver plads til kroppens sansninger og fornemmelser og lytter til den historie, din krop og dit nervesystem fortæller. Da sessionen er kropsbaseret oplever nogle reel forløsning og heling ift. de temaer, vi arbejder med. 

​

Self-Inquiry har som mål at skabe kontakt mellem de kropslige fornemmelser og sansninger, der gemmer sig nedenunder vores tanker, følelser og overbevisninger. For hver session vil du derfor opleve, at du kommer mere og mere i kontakt med din krop, ligesom du vil lære at holde det, du mærker på et kropsligt plan.

 

Ifølge Maté forbedrer vi ikke de symptomer og problemstillinger, der fylder i vores liv, ved at tænke på dem, analysere dem eller reflektere over dem. Helingen opstår i det omfang, at vi kan mærke og holde det, der er svært. og Det er med den intention, at han har skabt Self-Inquiry.

​​​

Det er værd at bemærke, at Self-Inquiry er en process, vi kan lære at gennemføre med os selv. Ved booking af en serier af sessioner over en periode, vil du opleve, at det helt naturligt bliver et redskab, du anvender i din hverdag.​​​

Priser og praktisk info

En session varer 60 - 75 min
og koster 750 DKK


Self-Inquiry sessioner foregår som udgangspunkt online, men kan efter aftale også foregå i Højbjerg / Aarhus.

Self-inquiry er et psykoterapeutisk redskab udviklet af Dr. Gabor Maté.
Ham kan du læse mere om her. 

15% rabat på alle varer

 "Self-Inquiry Sessioner med Mathilde er ligesom at skrælle et løg; Et forsigtigt forsøgt på at afdække alle de komplicerede lag, der gemmer sig nedenunder overfladen. Det, du finder, er måske ikke altid det, du forventer, eller endda det, du gerne vil se, men Mathildes tilstedeværelse og guiding gør det nemmere. Tak Mathilde, for at have introduceret mig til denne praksis, som fordyber min forståelse af og medfølelse for mig selv."
_DSC5062.jpg

Hvordan foregår en
Self-Inquiry Session?

​Self-Inquiry starter med en grounding, hvorefter jeg vil spørge ind til, hvilken problemstilling eller livsspørgsmål, du ønsker at fokusere på. Jeg vil også spørge dig, hvad du kunne tænke dig at få ud af at undersøge netop dette tema. Det kan fx være du ønsker større bevidsthed (fx om rod-årsag), men det kan også være at du ønsker afklaring, forløsning eller større accept.

 

Self-Inquiry adskiller sig fra traditionel samtaleterapi ved at fokusere på det afgrænsede spørgsmål / tema, du har valgt. Vi dykker dybt ned i netop denne problemstillinger og undersøger den fra alle tænkelige vinkler.
En sådan Inquiry (på dansk undersøgelse) kan sende os i mange retninger, men vi checker hele tiden ind med kroppen og vender tilbage til det tema og den intention, du har sat. 

​

Hvis du ønsker det, og det er relevant for din situation, vil vi kigge tilbage i dit liv og undersøge, om der er en sammenhæng mellem det specifikke tema og tidligere livsoplevelser, tilknytningsstrategier og omstændigheder, der har præget dit liv. Self-Inquiry har et stort fokus på at skabe bevidsthed om der er en overbevisning (egen-fortælling) forbundet med det tema, vi undersøger. En overbevisning kan fx være jeg er tyk eller der er noget galt med mig

 

​Self-Inquiry kan desuden inkludere parts-works / IFS.

En gratis forsamtale
er din mulighed for at møde mig og afklare, om jeg kan hjælpe dig. Hvis det viser sig, at jeg ikke er det rette match for dig, vil jeg altid forsøge at guide dig videre, så du kan få den hjælp, du har brug for.

Hvad kan Self-Inquiry bruges til?

Se eksempler på nogle af de problemstillinger og temaer, du kan undersøge
i en Self-inquiry Session

Symptomer

Du ønsker at komme 'bagom' dine symptomer og undersøge dem med nysgerrighed. Hvilken fortælling gemmer de mon på?

Triggers

Du oplever at blive trigget i/af de samme situationer eller mennesker igen og igen, og vil gerne forstå din reaktion bedre

Tilknytning  og traumer

Du bebrejder dig selv for noget, du har gjort eller sagt - eller ikke gjort/sagt - som du har svært ved tilgive dig selv for. 

Livs-problematikker

Du står ved en skillevej i livet, eller er konfronteret med en problemstilling, som du ønsker at undersøge for 'blinde vinkler'

Overbevisninger

Du ønsker at arbejde med en overbevisning, du har omkring dig selv eller dit liv. En overbevisning kan fx være 'jeg er ikke god nok''

Grænse-overskridelser

Du bebrejder dig selv for noget, du har gjort eller sagt - eller ikke gjort/sagt - som du har svært ved tilgive dig selv for. 

Coping strategier, vaner og mønstre

Du har en vane, adfærd eller en coping strategi, som du ønsker at undersøge rod-årsagen til. Det kan også være et livs-mønster.

Skyld og skam

Du bebrejder dig selv for noget, du har gjort eller sagt - eller ikke gjort/sagt - som du har svært ved tilgive dig selv for

Skyggearbejde og selvudvikling

Du bebrejder dig selv for noget, du har gjort eller sagt - eller ikke gjort/sagt - som du har svært ved tilgive dig selv for. 

_DSC5036.jpg
Kvinde, Kend dit Nervesystem

En gratis workshop, der indvier dig de 3 vigtigeste ting, du skal vide om kvinders nervesystem, så du kan begynde at skabe et liv, som du føler, at du hører hjemme i

"So much of what we call abnormality in this culture is actually normal responses to an abnormal culture.
The abnormality reside in the pathology of individuals, but it is the very culture that drives people into suffering and dysfunction."

Dr. Gabor Maté
bottom of page