Hvad er Self-Inquiry?
Self-Inquiry er en psykoterapeutisk proces udviklet af Dr. Gabor Maté, der kan hjælpe dig med at komme 'bagom' dit forhold til mad, krop og træning og med nysgerrighed og medfølelse undersøge, hvad dit forhold til mad, krop & træning gør for dig og ikke mindst, hvilken funktion, det du gør - eller ikke gør - med mad, krop og træning har i dit liv.
Det terapeutiske udgangspunkt for Self-Inqiry er, at problemstillinger relateret til mad, krop og træning er en coping strategi, du har udviklet på et tidspunkt i dit liv, hvor adfærden omkring mad, krop & træning hjalp dig med at cope med noget, du ikke vidste, hvordan du ellers skulle håndtere. En sådan coping strategi har det med at 'flytte ind' i vores psyke og nervesystem, hvilket er årsagen til, at du ikke bare kan lade være eller fra den ene til den anden dag ændre eller stoppe med det, du gør - eller ikke gør.
​
Ved at komme i kontakt med og forstå, hvilken funktion din adfærd ift. mad, krop og træning har i dit liv, kommer du i kontakt med en vigtig fortælling om dig selv og dit liv. En fortælling, der åbner op for, at du kan se, at din adfærd forsøger at passe på dig, beskytte dig eller på anden vis indfri et behov, som du måske ikke vidste, at du havde.
At kigge 'bagom' din adfærd er således en blid og forløsende tilgang, der hjælper dig med at se dig selv og din adfærd i et nyt lys - og ikke mindst med medfølelse. Da sessionen er kropsbaseret oplever nogle reel forløsning og heling ift. de temaer, vi arbejder med.
​
Self-Inquiry læner sig ind i det, man i fagsprog kalder traumeinformeret og compassion-orienteret terapi. Det kan du læse mere om her. ​​​​​​​​​​​​
Priser og praktisk info
En session varer 60 - 75 min og veksler imellem samtale, psykoeducation og mere ordløse stunder, hvor vi giver plads til kroppens sansninger og fornemmelser og lytter til den historie,
din krop og dit nervesystem fortæller.
Da sessionen er kropsbaseret, oplever nogle reel forløsning og heling ift. til de temaer, vi arbejder med.
En session koster 950 DKK
Fire sessioner koster 3300 DKK
Self-Inquiry sessioner foregår som udgangspunkt online, men kan efter aftale også foregå i Højbjerg i Aarhus.
Self-inquiry er et psykoterapeutisk redskab udviklet af Dr. Gabor Maté.
Du kan læse mere om Maté her.
15% rabat på alle varer
"Self-Inquiry Sessioner med Mathilde er ligesom at skrælle et løg; Et forsigtigt forsøgt på at afdække alle de komplicerede lag, der gemmer sig nedenunder overfladen. Det, du finder, er måske ikke altid det, du forventer, eller endda det, du gerne vil se, men Mathildes tilstedeværelse og guiding gør det nemmere. Tak Mathilde, for at have introduceret mig til denne praksis, som fordyber min forståelse af og medfølelse for mig selv."
![_DSC5170.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a7ca87_e3c2a3a4bee34591afe7b77b51a81e75~mv2.jpg/v1/fill/w_287,h_381,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/a7ca87_e3c2a3a4bee34591afe7b77b51a81e75~mv2.jpg)
Hvordan foregår en
Self-Inquiry Session?
Self-Inquiry er kropsforankret, og en session starter derfor med en kort grounding, der kan hjælpe dig med 'lande' i kroppen og fokusere din opmærksomhed.
Self-Inquiry processen adskiller sig derudover fra traditionel samtaleterapi ved at centrere sig om en intention, som du vælger, skal være fokuspunktet for sessionen - og som vi derefter dykker ned i og undersøger sammen.
Du kan se eksempler på hvad en intention kan være her.
​
Ifølge Gabor Maté forbedrer vi ikke de symptomer og/eller problem-stillinger, der fylder i vores liv ved at tænke på dem, analysere dem eller reflektere over dem. Heling og transformation opstår i det omfang, at vi er i stand til at mærke og holde rum for det, der er svært.
​
I en Self-Inquiry Session søger vi derfor hele tiden at komme i kontakt med de kropslige sansninger og fornemmelser, der opstår eller bliver aktiveret i løbet af vores samtale. Vi søger at skabe bevidsthed om, hvad der foregår under overfladen - i din krop, i dit nervesystem og i din underbevidsthed - så det kan blive bragt frem i lyset - og dermed helet og transformeret.
Som din guide er det min forenemmest opgave at holde rum for den proces - sammen med dig.
​​Hvis du ønsker det - og det er relevant for din intention - kan vi kigge tilbage i dit liv og undersøge, om der er en sammenhæng mellem din intention og tidligere livsoplevelser, tilknytningsstrategier og livsomstændigheder. ​Self-Inquiry kan desuden inkludere parts-works - også kaldet Internal Family Systems eller IFS.
​
Self-Inquiry har desuden stort fokus på at identificere, om der er en overbevisning (egen-fortælling) forbundet med det tema, vi undersøger.
En overbevisning kan fx være jeg er tyk eller der er noget galt med mig.
En sådan overbevisning er ofte ikke forankret i virkeligheden, men er på et tidspunkt blevet et fix-punkt i vores psyke, som påvirker os negativt.
​
I Self-Inquiry er det dig, der som klient leder sessionen, hvilket vil sige, at du er i din fulde ret til at sige nej til et gå ind i et bestemt tema eller livsområde, som du ikke er klar til eller har lyst til at tale om.
En session afsluttes som udgangspunkt på samme måde, som vi startede; Med et øjebliks tunen ind i kroppen, så samtalen kan finde sin plads og dermed integreres.
Eksempler på intentioner til en Self-Inquiry Session
En Self-inquiry Session centrerer sig om en intention, som du vælger, skal være fokuspunktet for sessionen - og som vi derefter dykker ned i og undersøger det sammen
Jeg har læst, at det jeg gør - eller ikke gør - med mad, krop og træning har en funktion i mit liv. Jeg vil gerne forstå hvilken funktion det har i mit liv, for det giver ingen mening for mig.
Hvorfor har jeg udviklet netop denne form for coping strategi?
Jeg har prøvet alt for at stoppe med at gøre x, og det føles så skamfuldt, at jeg ikke bare kan lade være. Jeg vil gerne forstå, hvad det gør for mig.
Jeg vil gerne undersøge, om der er en sammenhæng mellem mit forhold til mad og min tilknytningsstrategi.
Jeg har det virkelig svært med min krops form og figur. Jeg ved, at det ikke altid har været sådan, så jeg er nysgerrig på at forstå, hvorfor det ændrede sig.
Jeg ved godt, at jeg måske træner for meget, men tanken om at træne mindre end tre gange om ugen gør mig virkelig utilpas.
Jeg vil gerne forstå, hvorfor jeg har det sådan.
Mit forhold til min krop påvirker min seksualitet. Jeg har ikke lyst til, at min partner skal røre mig eller se mig nøgen. Det gør mig helt vildt ked af det, at jeg har det sådan. Jeg forstår det ikke.
Der er en del af mig, der konstant kritiserer mig, og fortæller mig, at jeg er tyk. Der er en anden del af mig, der godt ved, at det ikke passer, men det påvirker mig alligevel. Jeg vil gerne undersøge, hvorfor der er en del af mig, der taler så grimt til mig.
Jeg får mange kommenterer på mit udseende og bryder mig ikke om det. Jeg vil gerne kunne sige fra, men min hals snører sig helt sammen i de situationer. Det er som om, at jeg går i baglås. Jeg vil gerne forstå, hvorfor.
Når jeg spiser x kan jeg simpelthen ikke stoppe igen.