en ny fortælling om
spiseforstyrrelser
Et 9-ugers onlineforløb, der guider dig 'bagom' dit forhold til mad, krop & træning, og hjælper dig med at skrive en ny fortælling
Er du træt af at slå dig selv i hovedet over din adfærd? Klar til at kigge 'bagom' dine mønstre og forstå, hvad adfærden gør 'for' dig? Klar til have medfølelse for dig selv i stedet for at bebrejde dig selv?
Ønsker du ikke længere at leve dit liv baseret på en fortælling om, at der er noget galt med dig, eller at du ikke er god nok? Vil du slippe ud af fortællingen om, at dit adfærd er drevet af perfektionisme og kontrol - og måske endda psykisk sygdom?
Vil du have kropsforankrede øvelser og praksisser til at hjælpe dig med at udvide din kapacitet og regulere dit nervesystem, så du ikke længere har brug for de coping strategier, der involverer mad og træning?
Er du klar til at skrive en ny fortælling om dig selv og din rolle i livet? Klar til at tage det første skridt i retningen af et liv, som du føler, at du hører hjemme i?
Mit største ønske for dig, er, at du skal vide, at der ikke er noget galt med dig - og at det er muligt at transformere din adfærd
Mit navn er Mathilde, og jeg har brugt de seneste 12 år af mit liv på at studere og undersøge det fænomen, vi i daglige tale kalder spiseforstyrrelser. Først som journalist og researcher og siden 2019 også som terapeut, mentor & gruppe-facilitator.
Min nysgerrighed på at forstå problemstillinger relateret til mad, krop & træning har dybe rødder i min egen fortælling. En fortælling, der både involverer restriktiv spisning, over-spisning opkastninger og et ekstremt fokus på træning, faste og at spise 'rent'. Man kan med andre ord roligt sige, at jeg har levet et liv med et komplekst forhold til mad, krop & træning.
Som 24-årig fik jeg at vide, at jeg ikke skulle forvente nogensinde at blive rask, og som respons besluttede jeg mig for at bruge mine journalistiske egenskaber til at finde en anden vej.
Jeg kastede mig over internationale studier i sammenhængen mellem krop og sind, og i løbet af kort tid havde jeg sammensat min egen recovery-plan baseret på den nyeste forskning og viden.
Som jeg implementerede de forskellige tiltag, oplevede jeg til min egen store overraskelse at få det bedre. Og netop fordi jeg fik det bedre - i modsætning til, hvad lægerne havde sagt var muligt - begyndte jeg at interessere mig for de fortællinger og diskurser, der præger den måde vi taler om spiseforstyrrelser såvel som de piger og kvinder, der kæmper med denne type problemstillinger.
Som min research fordybede sig fandt jeg nu tråde af gammel, feminin visdom ligesom jeg fik indsigt i de historiske og samfundsrelaterede mekanismer, der bidrager med en helt anden fortælling om, hvad spiseforstyrrelser er, og hvorfor det særligt er sensitive kvinder, der udvikler denne type coping strategier.
De seneste fem år af mit liv har jeg brugt på at videreuddanne mig ved en række internationale eksperter i traumeinformeret psykoterapi, kvinders nervesystem og dybdepsykologiske tilgange til at arbejde med mad & krop.
Altsammen med en intention om en dag at kunne dele min viden i et forløb som dette, og hjælpe andre kvinder med at skrive en ny fortælling. Forløbet her er således en kulmination på de seneste 12 års personlige og professionnelle udvikling - og det er uden tvivl det tilbud, jeg ville ønske, at jeg havde fået, da jeg første gang rakte ud efter hjælp som teenager.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til forløbet, ligesom du kan booke en gratis forsamtale, hvis du er i tvivl om forløbet er det rette for dig.
Mange hilsener,
Mathilde
MØD DIN UNDERVISER
Jeg er trænet og uddannet i traumeinformeret og compassion-fokuseret psykoterapi ved Dr. Gabor Maté og har bl.a. videreuddannet mig i kvinders nervesystem og dybdepsykologisk behandling af spiseforstyrrelser.
Du finder en udførlig liste over mine uddannelser og certificeringer her.
Jeg er specialiseret i at hjælpe piger og kvinder med at komme bagom symptomer, integrere traumer og overkomme svære livsovergange, og har stor viden om og terapeutisk erfaring med sygdomme og lidelser, der oftest rammer piger og kvinder.
Min tilgang er læringsbaseret og fokuserer på at udvide vores kapacitet til at tage det gode i livet ind, samtidig med at vi søger at hele, un-shame og skabe mening ud af det, der er svært. At skabe samklang mellem krop, psyke og en dybere form for selv har ligeledes en høj prioritet fra mit terapeutiske ståsted.
Jeg har arbejdet med klienter siden 2019 og har grundet mine internationale uddannelser haft æren af at arbejde med mennesker fra vidt forskellige nationaliteter og baggrunde. Det har udvidet min horisont og givet mig en bredere forståelse for de underliggende mekanismer, bias og fortællinger, der påvirker vores helbred som piger og kvinder.
Du kan læse mere om mig og min baggrund her.
et ny fortælling om mad, krop & træning
starter her
Forløbet kombinerer undervisning, self-inquiry og
skriveøvelser med kropsforankrede praksisser og workshops i kvinder nervesystem.
Du får hjælp til at:
Skabe bevidsthed om, hvad din adfærd omkring mad, krop & træning gør for dig, og hvilken funktion det har i dit liv.
Lære at holde rum for de dybereliggende følelser og livsproblematikker, der gemmer sig nedenunder adfærden.
Identificere alt det, der allerede fungerer i dit liv, som du er god til og som giver dit liv mening.
Udvikle medfølelse for dig selv
Kortlægge dit nervesystem og arbejde med kroppen som en container for din transformationproces.
Se din sensitivitet som en styrke og gave.
Indføring i dybdepsykologiske temaer og strukturelle problemstillinger, der er medvirkede årsager til at så mange piger og kvinder kæmper med deres forhold til mad, krop & træning.
Arbejde med arketyper, komplekser og din livsfortælling
som din egen mytologi.
Begynde at skabe et liv, som du føler, at du hører hjemme i.
Du får desuden:
Undervisning i kropsforankrede praksisser som Yin Yoga, Somatisk Bevægelse & Embodiment Meditation.
Deltagelse i to tre-timers workshops: Kvinde, Kend dit Nervesystem & Somatisk Grænsesætning.
1 x 1:1 Self-Inquiry Session af 60 - 75 mins varighed
Modul 1:
Transformering kan kun ske, når vi lærer at tage det gode ind
I modsætningen til hvad mange af os har lært, så skaber vi ikke nødvendigvis forandring ved at fokusere på alt det vi ville ønske var anderledes. Mange af os har svært ved at tage det gode i livet ind, og før vi lærer at får øje på det, der allerede fungerer og som vi er gode til, har vi ikke noget at læne os ind i, når livet ikke går, som vi havde planlagt det. Du får hjælp til at udvide din kapacitet til at være med 'det gode' og holde rum for modsætninger.
Modul 2:
Hvad gør maden og træningen for dig?
Vi kigger bagved vores adfærd omkring mad, krop og træning fra et traumeinformeret perspektiv og undersøger, hvilken funktion maden og træningen har i vores liv. Hvad gør det for os? Hvorfor har vi udviklet denne coping strategi, og hvor langt går den tilbage i vores liv? Du bliver introduceret til en Food & Feelings Journal, som vi kommer til at arbejde med igennem forløbet.
Modul 3:
Sensitivitet som en styrke og gave
Vi kigger på sammenhængen mellem følelsesmæssig sensitivitet og problemstillinger relateret til mad & krop. Hvorfor er der denne sammenhæng? Og hvordan har de historier vi er blevet fortalt om sensitivitet, påvirket og præget os igennem livet? Hvordan kan vi vende vores sensitivitet til en styrke og gave i en verden, der ikke anerkender vores unikke egenskaber?
Weekend Workshop:
Kvinde, Kend dit Nervesystem
En 3-timers online workshop, der lærer dig hvordan kvinders nervesystemet fungerer og giver dig indblik i, hvordan dit unikke system er præget og påvirker din måde både at være i verden på. Workshoppen veksler mellem teoretisk undervisning og kropsforankrede øvelser, der er designet til at aktivere forskellige dele af dit system og skabe bevidsthed om, hvordan dit system fungerer og responderer.
Modul 4:
Når vi selv-regulerer med mad & træning
Vi arbejder videre med nervesystemsteori og kapacitetsniveau og kigger på, hvordan mad & træning kan være en måde, vi ubevidst søger at op- og nedregulere vores nervesystem. Vi undersøger, hvordan vi kan stabilisere vores system, før vi spiser/træner og hvordan vi kan bruge netop mad og træning til at stabilisere vores system og udvide vores kapacitet.
Modul 5:
Mad som metaforer
Vi dykker ned i mad som en metafor og undersøger, hvad den mad vi spiser eller undgår, symboliserer. Hvilke historier gemmer der sig nedenunder overfladen på vores mad, og hvad fortæller de historier om os, og det vi længes efter? Hvordan kan vi bruge denne viden til at transformere vores forhold til mad - og til os selv?
Modul 6:
Det undertrykte feminine
I dag kigger vi nærmere på hhv. det arketypiske feminine og maskuline såvel som de værdier og principper de hver især repræsenterer. Vi dykker ned i fortællingen om det undertrykte feminine og vi undersøger, hvordan undertrykkelsen af de feminine kvaliteter og objektiseringen af kvindekroppen har påvirket dig og dine overbevisninger omkring dig selv og din krop.
Weekend Workshop:
Somatisk Grænsesætning
I denne tre-timers workshop bliver du guidet igennem forskellige øvelser, der bringer dig i kontakt med de somatiske responser, som din krop sender dig, når dine grænser bliver ignoreret eller overtrådt. Øvelserne vil hjælpe dig med mærke dit ja og dit nej på et kropsligt plan.
Modul 7:
Den komplekse krop
Det er komplekst at være en krop, særligt hvis vi har et svært forhold til den form og figur, vi er født med. Men kroppen er samtidig vores mulighed for at være her; at være i live, så hvad skal vi stille op med den krop? Hvad nu, hvis kroppen slet ikke er vores fjende, men en gate-way til den forandring, vi søger? Vi gennemgår en somatisk genforhandlingsproces, der kan hjælpe os med at forløse vrede og finde tilgivelse for os selv.
Modul 8:
Relationer og tilknytning
Vi arbejder med tilknytningsteori og det menneskelige behov for at være en del af en gruppe og føle, at vi hører til. Hvordan viser vores tilknytningsstrategier sig i vores liv? Er der en forbindelse mellem vores tilknytningsstrategi og vores forhold til mad, krop & træning? Du lærer også om begrebet attachment vs. authenticity.
Modul 9:
At genfinde os Selv
Hvad vil det sige at gen-finde os Selv? Og hvilket Selv er det, vi finder?
Vi arbejder med traumer som et spirituelt sår og kigger sammen ud i fremtiden: Hvordan kan vi fastholde forbindelsen til os selv?
Afsluttende workshop
En ny livsfortælling
Vi arbejder med storytelling; eventyr, arketyper og de roller, vi har indtaget i livet. Hvilken fortælling har du været fanget i, og hvilken rolle(r) har du spillet - måske helt uden at vide det? Hvad har du lært af forløbet, og hvordan skal din fortælling se ud herfra? Hvad skal din fortælling om mad, krop og træning være?
En spiseforstyrrelse er et problem,
men den er ikke problemet.
- Dr. Gabor Maté
Forløbet består af
9 x 2 timers online undervisning tirsdage kl. 19:30 - 21:30
3 x 90 mins undervisning i Yin Yoga, Somatisk Bevægelse & Embodiment Meditation
2 x 3 timers Online Workshops i Kvinders Nervesystem & Somatisk Grænsesætning
1 x Self-Inquiry Session af 60 - 75 mins varighed
1 x Afsluttende workshop
Lukket Støttegruppe
Food & Feelings Journal & Self-Inquiry Workbook
Valgfrie check-ins med en studiemakker
Early Bird pris 2.800,- DKK
Beløbet kan afdrages i op til tre rater.
Early Bird prisen gælder til og med søndag d. 22. september. Derefter stiger prisen til 3.500,- DKK